Sankt Valentins dag

Tror inte det är många som missat vad det är för dag i dag: Alla hjärtans dag.

Det är en dag för romantik, kärleksfulla ord och vänskapliga kramar. Även om man inte har en käraste där ute, någon som man kan dela sitt liv med så kan jag ge ett gott råd till er: Ge inte upp, det finns någon för alla där ute men oftast så dyker din prins/prinsessa upp när du inte letar efter dem. Jag tror på kärlek eftersom det är en drivande kraft, ger hopp och stärker en att ha någon vid sin sida som gör att man känner sig trygg. Och om man inte har en partner så har man alltid vänner där. Istället för att ge bort choklad eller ett kärleksfullt kort till en käraste kan man lika gärna skänka det till en nära vän så de med känner sig uppskattade. För alla vill vi nog ha kärlek och uppskattning.

Vi vet alla att människor gillar att ha orsak till att fira saker och kärlek och vänskap tycker jag verkligen är något att fira. Vi har det medeltida helgonet sankt Valentin att tacka för denna underbara dag, där ungdomarna gillade att leka parlekar och dagen blev därefter förknippad med kärlek. Redan då skrev man poesi och kärleksdikter till sin älskade. En romantisk tradition som idag nog idag ändrat sig till att skriva romantiska sms. Så om ni där ute vill sprida lite kärlek eller bara visa uppskattning till en kär vän: skriv ett sms eller mail för att berätta hur mycket människorna är för er. Det är några timmar kvar på dagen!

Efter att ha visat min uppskattning så tänkte jag det var dags att ta fram lite oredigerat material. Jag skriver för tillfället på en fantasy-deckare som verkligen behöver redigeras, men med tanke på vad det är för dag så tänkte jag dela med mig av några relaterande rader från första manuset i min serie Den grå dimman, där första boken heter Arvsynd (temporär titel).

Utdrag från Arvsynd:

Erik stannade upp och stirrade rakt mot den vita snön bara några meter ifrån kyrkan. Trots att han var obekväm med den obekanta lusten till att ivrigt ta det som var hans så gav han efter och kikade i ögonvrån i några sekunder. Något som han ångrade. Han hade inte tid med kärlek och annat nonsens, Erik var tvungen att hålla sig undan och koncentrera sig på mordet.

Tre unga kvinnor kom allt närmre. Han kände igen dem.

Instinktivt vände han sig om och stirrade på vackraste kvinna som fanns på denna jord. En vinterklädd rund kurvig kvinna med underbara bruna ögon som lyste upp under den sköna solen. Hennes skratt, rosiga röda runda kinder som gjorde sig vackra mot den vita snön som omgav henne.

De fnittrade och pratade medan de passerade på andra sidan vägen i tjocka vinteroveraller. Erik var en man med självkontroll och hade lärt sig i unga år att det inte var artigt att tjuvlyssna. Men han kunde inte låta bli. Magikerblodet inom honom tog över, instinkten till att kontrollera den enda som han inte kunde kontrollera i sitt liv fick honom att öppna sina sinnen och höra på den mest ljuva röst han visste.

Han föreställde sig hennes värme, lägga sin kind mot hennes snövita hy och hålla om henne som att hon var den mest dyrbara varelse i hela världen. Erik ville bara kyssa hennes kalla röda läppar och aldrig släppa ifrån sig henne. Allt han visste var att han ville beskydda henne till varje pris. Även om det innebar att skydda henne från sig själv…

Hoppas ni alla får och har haft en glad alla hjärtans dag!

*kärlek till er alla*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s