Bisarrt synopsis-skrivande

Jag måste bara dela med mig om något som hände igår. Jag har hört talas om att gå i sömnen, nattskräck och andra mer eller mindre störningar under sömnen. Men aldrig hört talas om att man skrivit under sömnen.

Jag vaknade mitt i natten av en otrolig lust att skriva ner något, jag måste ha lagt mig igen eftersom jag minns inte så mycket mer från mina drömmar. Och när man vaknade på morgonen så låg det där! På mitt skrivbord låg en handskriven synopsis i blått bläck och en klar och strukturerad story från början till slut. Precis som vanligt. Jag lyfte upp synopsisen och begrundade det noga. Det var min handstil och det var ruskigt bra skrivet. Mordplot, fantasy delar och bisarra händelser näst intill skräck.

Jag har med andra ord precis skrivit färdigt synopsis till ytterligare en roman i min fantasy-deckarserie I den grå dimman, och personligen är jag riktigt nöjd. Vem kan säga nej till poliser, druider, häxor och mysterier kring de lappländska skogarna? Jag brinner för skrivandet på serien, lika mycket som jag brinner för MONSTER. Kanske skulle man smått börja redigera lite saker under helgen för att fördriva tiden?

Jag måste dock säga att I den grå dimman låter som ett bättre namn på serien… Men jag låter det vara ett arbetsnamn för tillfället. Det kan ju alltid ändras senare. Vad tycker ni? Den grå dimman eller I den grå dimman? Eller kanske passar det bättre med något annat? Jag skulle kunna använda mig av huvudkaraktärens namn, men det skulle bara tolkas som en uttjatad talkshow.

Annonser

4 thoughts on “Bisarrt synopsis-skrivande

  • Enda problemet är att man ganska lång stund var skeptisk om det verkligen var jag som skrev det. För jag tror definitivt inte att det var en ”spökskrivare”. 😉

   Oh, tog själv en promenad men den gick raka vägen till Biblioteket. Kanske borde man följa ditt exempel och vara lite duktigare på att stanna ute i solen lite längre. 😉

 1. Mycket praktiskt sätt att få till synopsis… speciellt om det blir bra. Jag hade en liknande erfarenhet där jag hade en fantastisk dröm, staplade kvarts-vaken ur sängen och skrev ned det innan jag direkt somnade om igen. När jag vaknade nästa dag och läste det… ja… jag önskar det hade varit bra, eller åtminstone så att det gick att se någon sorts sammanhängande berättelse, men NÄ.

  Min röst ligger på ”I den grå dimman”.

  • Frågan är bara om man lyckas göra om det. Kanske var det ett enstaka tillfälle som jag faktiskt lyckades med att fastställa en bra story. Haha, kanske verkade det vettigt och sammanhängande när du skrev det? Jag är kanske din motsats, verkar mer sammanhängande sovande än i vaket tillstånd? 😉
   Som vanligt brukar jag lita på ditt omdöme så det blir ”i den grå dimman”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s